Tuininrichting

Van tuinvlonders tot terrasoverkapping

Ongedwongen buiten leven: dat lukt met de tuininrichting van Totaaltuin Friesland. Onze tuintimmerman is ervaren en vakkundig in de realisatie van unieke houten constructies bestemd voor de voor- of achtertuin.

Door het gebruik van hout hebben de constructies altijd een natuurlijke uitstraling, die goed bij je tuin past. Tijdens de uitwerking van de constructie kijken wij naar je wensen, de toepassing van hetgeen dat gebouwd moet worden en de potentie van de tuin. Wij denken graag met je mee. Hoe kun je zoveel mogelijk van je tuin genieten zonder bijvoorbeeld in te leveren op zon? Hoe zorg je ervoor dat andere zaken zoals beregening en waterafvoer goed geregeld zijn? De tuininrichting van Totaaltuin Friesland is ook daarom altijd maatwerk.

Je kunt bij ons terecht voor bijvoorbeeld:

 • Tuinvlonders
 • Terrasoverkapping
 • Tuinhuis
 • Schuur
 • Veranda
 • Houten terras
 • Prieel
 • Tuinmeubelen, zoals tuintafels en tuinbanken
 • Buitenkeuken
 • Buitensauna
 • Andere unieke ideeën die wij graag voor je uitwerken

Kosten tuininrichting Friesland

De tuininrichting van Totaaltuin Friesland is altijd maatwerk. Wij rekenen een uurtarief van 50 euro (exclusief btw) voor de houten tuinconstructies die wij samenstellen. Als de constructie onderdeel is van een volledige tuinaanleg dan wordt dit meegenomen in de totaalprijs.

Zo pakken wij het aan

Stap 1

Ralph komt graag persoonlijk kennismaken, zodat jij kunt vertellen waar je naar op zoek bent.

Stap 2

Afhankelijk van de houten constructie die je wilt laten bouwen, komt onze tuintimmerman ook langs om je wensen te inventariseren.

Stap 3

Op basis hiervan maken wij een schets van de houten constructie die je wilt laten bouwen.

Stap 4

We delen de schets met jou, zodat deze eventueel nog kan worden aangepast.

Stap 5

Als je akkoord bent met de schets, dan gaan wij aan de slag met de houten constructie.

Stap 6

We leveren de houten constructie op en plaatsen deze voor je, als we dit zo hebben afgesproken.

Duurzaam, gerecycled hout

De tuininrichting van Totaaltuin Friesland bestaat dus onder andere uit de realisatie van tuinvlonders, terrasoverkappingen en tuinmeubilair. Wij gebruiken hiervoor duurzaam, gerecycled hout dat is geïmpregneerd. Dit betekent dat het hout waterafstotend, waterbestendig, schimmelwerend en brandvertragend is. Wij raden aan om de houten constructie na oplevering nog wel te schilderen of lakken, als dit nodig is om de constructie beter te behouden. Dit is altijd een advies op maat, dat onze tuintimmerman graag aan je geeft!

Dit vind je misschien ook interessant:

Meer weten over de tuininrichting door Totaaltuin Friesland?

Geoffrey komt graag bij je langs om je te vertellen over de mogelijkheden!